Topinsect garandeert topkwaliteit

Dit verkrijg je alleen door in iedere fase te kiezen voor het beste en dit steeds opnieuw te controleren.

Buffalowormen uit eigen kwekerijen worden gevoed met uitsluitend natuurlijke grondstoffen zonder toevoeging van groeipromotoren of medicijnen.

Aangekochte insecten uit andere kwekerijen zoals meelwormen, krekels, sprinkhanen en wasmotten worden aan de dezelfde hoge eisen onderworpen. Pinkies (= vleesmaden) worden alleen op vers slachtafval van gezonde en gekeurde dieren uit slachthuizen gekweekt, na de kweek worden de pinkies op natuurlijke manier gezuiverd. Bacteriologische controle in laboratoria wordt regelmatig uitgevoerd.

Eenmaal uit de kwekerijen worden de levende insecten verwerkt op een efficiënt geautomatiseerd en roestvrij stalen machinepark. De insecten worden er eerst gewassen en gespoeld met vers water. Daarna worden ze geblancheerd en licht gedroogd om vervolgens de snelvriezer in te gaan en er aan -20 °C terug uit te komen. De diepgevroren insecten worden opgeslagen in luchtledige zakken in grote containers en dan in de diepvriesopslagruimte op -25°C geplaatst. Nergens worden er bewaarstoffen toegevoegd. Het verpakken in de Topinsect verpakking gebeurt ook geautoma-tiseerd in een gekoelde ruimte. Ieder verpakking wordt voorzien van een houdbaarheidsdatum.

De levering naar de verschillende verkooppunten in binnen- en buitenland gebeurt met geklimatiseerd transport.

Wij hanteren een eerlijke verkoopspolitiek en werken daarom alleen via dierenspeciaalzaken. Verkoop aan particulieren doen wij niet. Op deze manier bereiken we de dierenliefhebber steeds via een zaak dicht bij hem in de buurt.